Toamnă, sâmbătă, dimineață … Vă salut din pat, în timp ce vă scriu aceste rânduri. Vi le scriu ținând o carte foarte aproape de mine, carte pe care abia aștept să o aprofundez. Dar cum puteam să o încep până nu vă spun și vouă de ea? 💌
Ai carte, ai parte! Mereu am fost persoana căreia îi place să citească, fie că vorbim de romane (de dragoste, în special – beletristică, în general), fie că discutăm despre cărți de dezvoltare personală. A fost și este în funcție de starea pe care o am, de cât de mult mi-a stârnit o carte curiozitatea, de ce noutăți au mai scos scriitorii mei preferați … Cred că anul acesta cei mai mulți dintre noi ne-am făcut timp de citit datorită situației pandemice. Am stat acasă mai mult, ne-am relaxat, ne-am ocupat mai mult de noi, inclusiv în ceea ce privește dezvoltarea noastră mentală, emoțională și psihologică. Fiecare carte ne-a ajutat să învățăm lucuri noi și să explorăm noi idei.
Lipsa timpului unora nu trebuie să fie un motiv pentru care nu reușești să citești. Specialiștii spun că trebuie să îți stabilești niște obicetive, printre care și cititul zilnic, măcar 0 oră sau 10 pagini. De ce? În primul rând, cititul te ajută să te descoperi. Cum? Gândește-te, atunci când citești, încerci, cumva, să te contectezi cu evenimentele, emoțiile, experiențele și personajele din carte. Acest lucru te ajută să vezi cum ai reacționa și cum ai simți tu în anumite situații, un moment perfect pentru a te descoperi.
Cititul este considerat unul dintre obiceiurile contructive, care ne ajută inclusiv să ne focusăm și să ne concentrăm mai bine, care ne îmbunătățește sănătatea mentală. O carte te poate face să plângi, să râzi, să te simți fericit, anxios, gelos, iubit și așa mai departe. Așadar, aceasta este considerată un amalgam de sentimente mixte, care, în cele din urmă, ne ajută să creștem emoțional.
Cărțile de dezvoltare personală sunt o sursă nemaipomenită de inspirație. Se întâmplă să ne aflăm în situații în care ne simțim jos cu moralul sau descurajați. Atunci este momentul când avem nevoie de un strop de motivație, de un șut în direcția corectă. Ei bine, cititul unei astfel de cărți poate să ne schimbe direcția gândirii și să ne ofere speranță.
Despre creativitate ai auzit multe, sunt convinsă. Asta este frumusețea cărților – te fac să îți imaginezi lucruri dincolo de posibil, te fac să te gândești la multe aspecte ale vieții, în general. În acest fel, ajungi să ai propria ta perspectivă asupra fiecărei situații prin care treci.
Stresul este un alt aspect pe care în combatem citind întrucât mintea ta se relaxează în timp ce citești. Pe lângă minte, cititul detensioneză mușchii și inima. Un alt aspect pozitiv este faptul că te ajută să dormi mai bine. Asta dacă nu citești thrillere, drame chiar înainte de somn.
Să citești înseamnă să îți cultivi mintea, deci. Dar nu uita de celelalte beneficii care se referă la dezvoltarea vocabularului și a abilităților de comunicare.
Stați așa, n-am uitat! Vă ziceam la început de o carte bună de tot. Aceasta este Think like a monk (Gândește ca un călugăr), scrisă de unul dintre cei mai tari autori și purpose coach, Jay Shetty. Ți-am stârnit interesul? Fă-te comodă în cele mai frumoase treninguri de damă , pe care le găsești la noi. 😊
Spor la lectură!
Vă doresc un weekend excelent tuturor și nu uitați importanța cititului! 💋
ULTIMELE COMENTARII